Директорът на ГДБОП Калин Стоянов се е опитвал да упражни натиск върху

...
Директорът на ГДБОП Калин Стоянов се е опитвал да упражни натиск върху
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини ГДБОП в ``безпрецедентен натиск`` заради делото ``Хемус`` |

Директорът на ГДБОП Калин Стоянов се е опитвал да упражни напън върху прокурори по следствието за парите от автомагистрала " Хемус ", брифинг представителят на Софийска градска прокуратура (СГП) Десислава Петрунова.

42-годишният Борислав Колев беше арестуван и обвинен в пране на пари в изключително големи размери - 53 милиона лв., отпуснати за градежа на лот 5 на  " Хемус ". В петък съдът го остави под домакински арест.

" Имало е среща сред двамата прокурори по следствието и оперативни служащи. Те са заявили, че обвиненият желае да даде пояснения в ГДБОП. Поставили изискване към наблюдаващия прокурор да не се стачкува мярката за неотклонение, да се освободи, да му бъде позволено от прокурора да пътува в чужбина ", споделиха от прокуратурата.

Те отказали. На среща в ГДБОП говорили и с шефа на службата Калин Стоянов, който желал Колев да получи по-леко обвиняване и с остри реплики декларирал, че по този начин следствието ще се провали и ще се търси отговорност. Те го приели като опасност, заяви Петрунова.

Сезирана е Софийската районна прокуратура. Там е почнало досъдебно произвеждане за опит прокурори да бъдат склонявани да нарушават служебните си отговорности.

Очаквайте детайлности!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР